E-Drive

Sejfo har redan levererat testutrustningar för elektrifierade drivlinor till fordonsindustrins kunder med mycket lyckade resultat. Vi vet att det är viktigt att ligga i framkant, och med all den erfarenhet vi har från konventionell fordonstransmission, så har vi framgångsrikt kunnat anpassa våra utrustningar för den nya tekniken.

För den elektrifierade drivningen som drivs av en högvarvig elmotor med tillhörande styrning krävs även en reducerande växellåda för att reducera varvtalet och fördelningen till drivhjulen. Den elektriska drivningen är av naturen en avancerad smart enhet med funktioner att styra varvtal och moment samt ibland även kraftfördelningen till drivhjulen individuellt vänster/höger.

Dessa kan också regenerera kraft vid retardation för att fordonet skall bli mer energibesparande. Vårt testsystem för e-Drive innefattas i det modulära Sejfo-standardsystemet för transmissionstestning. Utrustningarna levereras för önskad automationsgrad från att manuellt laddas av operatör, till att testutrustningen laddas automatiskt av bansystem eller robot. Testutrustningen har under kontinuerlig utveckling blivit ett konkurrenskraftigt instrument för våra världsledande kunder, som inte bara använder det som en sista utvärdering av testobjektet, utan också för styrning av egen produktion.

Den mekaniska strukturen har genom årtionden förfinats till det stabila och noggranna mästerverket som krävs av dagens världsledande transmissionskomponenter. Till detta är testutrustningarna bestyckade med den senaste tekniken samt de bästa komponenterna för dess noggranna uppgift. Mjukvaran för att bygga testrecept är användarvänlig och möjliggör nästintill full möjlighet att sammankoppla med nödvändiga undersystem, givare och yttre system. Detta gör att testutrustningen kan kommunicera med den enklaste givaren till de mest avancerade fabrikssystemen.

Idag finns ca 160 typer av elbilar, flest i Kina. Och om bara ett par år tros Kina stå för halva den globala elbilsmarknaden.

Kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa just Er! 

Försäljning testutrustning

Peter Ojaniemi
peter [dot] ojaniemi [at] sejfo [dot] se

Försäljning Kina

Chris Ying
chris [dot] ying [at] sejfo [dot] se