NYHETER
jan 2019

Mockup av en maskin

När vi bygger automationslinor och robotceller så är ibland gränssnitten mot kundens maskiner komplicerade, och vi kan inte alltid få hit maskinen i fråga till oss.

Då är det nödvändigt att bygga en modell (mockup) av maskinen så att vi får rätt geometri, och för att kunna testa våra funktioner.

Vi bygger då vår automation kring denna för att sen finjustera på plats hos kund. På bilden är ett exempel på en mockup som vi precis byggt upp för ett mycket spännande projekt.

NYHETER
jan 2019

Nytt gripdon

Det här är ett alldeles nykonstruerat och nybyggt gripdon till en ABB 4600-robot. Gripdonet har dubbla Schunk 3-backschuckar och Sejfos egendesignade utbyteskonstruktion för gripfingrar och gripnaglar. Donet har även dubbla kretsar för vakuumgripning av mellanlägg, mekanisk höjdkontroll samt Visionkamera för att hitta kugghjul i pall. Allt detta har till uppgift att hantera rena och smutsiga kugghjul i en slipcell som vi snart ska leverera till en av våra nöjda kunder.

NYHETER
dec 2018

Här bakom pågår spännande saker. Vi konstruerar och bygger en stor produktionslina där vi automatiserar en tidigare helt manuell process åt en kund.

Utrustningen ska vara klar för leverans i början av nästa år.

Spännande saker pågår...

NYHETER
dec 2018

Leverans till kundJust nu demonterar och packar vi utrustning som snart ska levereras. Det är den sjätte automatiserade produktionslinan av åtta i en och samma order till en kund i fordonsbranschen. Samtliga linor ska hantera synkringar.

 

Synkringar sitter i växellådor och är till för att det ska gå lättare att växla. Synkronisering innebär att drevens periferihastighet (och därmed varvtalet) anpassas automatiskt till varandra av en mekanisk funktion innan växeln läggs i. Dåliga synkringar kan orsaka missljud i växellådan och göra det svårt att växla.

 

NYHETER
dec 2018

I dagarna har Sejfo levererat en EOL-testutrustning för E-drive till en kund i fordonsbranschen.

Installation och igångkörning hos kund har påbörjats.

Produkten som ska testas i utrustningen är avsedd för ett av kundens premiumfordon.

EOL-testurustning E-drive

NYHETER
nov 2018

Under två dagar förra veckan samlades Sejfos ledningsgrupp och styrelse i ett strategimöte.

Syftet var att ta fram förslag till en handlingsplan för företagets mål för 1-5 år framåt. Nu ska förslagen bearbetas så att en konkret handlingsplan kan fastställas.

Strategimöte

NYHETER
nov 2018

Sejfos nyaste medarbetare behöver varken lunch eller fikarast.

Vår nya 3D-skrivare har gett oss helt nya möjligheter att prova detaljkonstruktioner på ett enkelt sätt.
Vi skriver ut prototyper och fixturer för att kunna testa innan vi beställer tillverkning av dem.

Detta medför också att vi kan provköra delar i våra anläggningar i ett tidigare skede.

NYHETER
nov 2018

I förra veckan deltog Kerstin som jobbar som teknikinformatör hos oss på en kurs i regi av SIS.
Kursen handlade om vilka krav som ställs på bruksanvisningar i Maskindirektivet och i andra standarder.

I anslutning till kursen hölls även SIS Maskinsäkerhetsdag 2018. Flera experter inom området höll intressanta och lärorika föredrag och ett tiotal företag hade montrar där de presenterade sig och sina produkter.

Såhär i efterhand kan vi konstatera att Sejfo ligger långt framme när det gäller maskinsäkerhet och medföljande dokumentation för de utrustningar vi bygger.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6465977336369016832

Bruksanvisningar och maskinsäkerhet - produktansvarslagen

NYHETER
nov 2018

Tidigare i veckan var Jens från PLM på Sejfo och berättade för oss om de största förändringarna i den nya versionen av Solidworks.

Solidworks är den programvara för 3D-CAD vi använder i vårt konstruktionsarbete.

Det var mycket intressant och flera av de nya förändringarna kommer att underlätta för oss i vårt dagliga arbete.

Kurs i Solid Works 2018

NYHETER
nov 2018

Förra veckan var det höstlov i skolorna. Alexander Andersson och Martin Ling som går sista året på Ullvigymnasiet här i Köping valde dock att jobba istället för att vara lediga.

Alexander som läser El- och automation (16EE) har jobbat med montering av elutrustning och Martin som läser Teknikprogrammet (16TE) har jobbat med konstruktionsritningar i SolidWorks.

Båda ungdomarna har varit här tidigare, både på APL-praktik och sommarjobb, och vi uppskattar deras fina insatser och hälsar välkomna tillbaka!

Vi jobbar på höstlovet!