Sejfo får stororder

Published on

Sejfo, leverantör av industriautomation för höga krav, har fått en stororder på nya robot- och banlösningar till Scanias nya gjuteri i Södertälje. Satsningen på ett helt nytt gjuteri är en av Scanias enskilt största investeringar i en helt ny industriell anläggning.

15 jätterobotar ska installeras för hantering av motorblock för lastbilar. Till det en transportlösning med över 160 smarta motorer, 3D vision och state of the art AI-mjukvara för textläsning.

- Vi är oerhört stolta och glada att få vara en del av Scanias stora satsning på produktion i Sverige. Genom våra medarbetares höga kompetens, innovativ modern teknik, smarta kostnadseffektiva lösningar och höga leveranskapacitet bidrar vi till att göra investeringar som denna möjliga för framtidens produktion i Sverige säger Karl Ingström, säljchef på Sejfo.

Helhetsåtagandet omfattar projektledning, konstruktion, tillverkning, montage, programmering, idrifttagning och dokumentation av utrustningen.

Energianvändningen per tillverkat ton beräknas för det nya gjuteriet att vara 50 procent lägre än vid den nuvarande anläggningen. De största energivinsterna görs genom förbättringar av gjuteriprocessen och återvinning av den värme som denna genererar.

Med införandet av nya metoder för materialhantering och -återvinning minskar också transporterna i förhållande till antalet tillverkade enheter. Här uppnås den enskilt största energibesparingen genom återvinning av den sand som används för tillverkningen av gjutformar, där 70 procent av sanden kommer att kunna återanvändas.

Utrustningen ska levereras från Sejfo till Scania under Q3, 2020.

För mer information, kontakta:

Department
Säljchef
Name
Karl Ingström
karl [dot] ingstrom [at] sejfo [dot] se

Scanias nya gjuteri